Trhané hovězí

  • Kategorie Jídelníček - Low carb
  • Doba přípravy cca 2 dny
  • Náročnost Obtížné
  • Kalorie cca 154 kcal / 100g
  • Počet porcí 2 porce

Suroviny

Hovězí plec500 g
Olivový olej5 polévkových lžic
Hrubozrnná sůl1 polévková lžíce
Malá chilli paprička1 ks
Cibule menší1 ks
Majoránka1 ks

Postup

  1. Maso pečlivě omyjte. Pak vše vyjma masa smíchejte a rozmixujete na hrubší konzistenci.
  2. Maso potřete vzniklou marinádou a nechte přes noc uležet.
  3. Další den vložte maso do pekáčku na mřížku a podlijte sklenicí vody. Pečte 360 minut při 130 stupních. Během pečení podlívejte šťávou z pekáčku.
  4. Po upečení maso vyndejte, natrhejte maso vidličkami a vraťte zpátky do pekáčku. Tam ho promíchejte se šťávu a nechte chvíli uležet.

Sdílejte recept