Houbové karbanátky se zelím

  • Kategorie Jídelníček - Low carb
  • Doba přípravy Přes noc
  • Náročnost Snadné
  • Kalorie cca 200 kcal / 100g
  • Počet porcí 2 porce

Suroviny

Mleté vepřové maso500 g
Kysané zelí200g ideálně nepasterizované
Žampiony120g
Cibule1 ks
Sádlo na smažení
Mletý kmín1 čajová lžička
Sůl1 čajová lžička
Pepř1 čajová lžička

Postup

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a restujte na sádle. Po chvíli přidejte na kostičky nakrájené žampiony osolte a pokračujte v restování dokud se neodpaří voda.
  2. Ze zelí vymačkejte vodu, nakrájejte je na malé kousky a přimíchejte k cibulce a žampionům. Promíchejte a nechte cca 10 minut povařit.
  3. Směs smíchejte s mletým masem a ostatními ingrediencemi (kmín, pepř, případně sůl). Ze směsi vytvořte karbanátky a nechte péct v troubě při 190 stupních cca 20 minut.

Sdílejte recept