Marinovaná kotleta v citrónu s hranolky

  • Kategorie Jídelníček - Low carb
  • Doba přípravy 40 minut
  • Náročnost Snadné
  • Kalorie cca 174 kcal / 100g
  • Počet porcí 2 porce

Suroviny

Vepřové kotlety600 g
Bio citron1 ks
Tymián1 polévková lžíce
Česnek1 stroužek
Olivový olej2 polévkové lžíce
Bazalkové pesto4 polévkové lžíce
Sůl a pepřdle chuti na dochucení

Postup

  1. Citron omyjte, nastrouhejte z něj kůru a vymačkejte šťávu. Smíchejte ingredience s masem a nechte přes noc uležet. Maso orestujte na pánvi na olivovém oleji.
  2. 2 porce: brambory 600g, olivový olej 4 polévkové lžíce, mořská sůl 1 polévková lžíce, sušený rozmarýn hrst, stroužek česneku lisovaný 4 ks.
  3. Příprava: Uveďte vodu do varu, nakrájené hranolky vložte do vřící vody a vařte 4 minuty. Sceďte a opláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  4. Smíchejte olej s ostatními ingrediencemi a směsí potřete hranolky. Vložte do rozehřáté trouby a pečte do zlatova.

Sdílejte recept