Polévka z červené čočky

  • Kategorie Ukázkový jídelníček
  • Doba přípravy 1 hodina
  • Náročnost Obtížné
  • Kalorie cca 95 kcal / 100g
  • Počet porcí 2 porce

Suroviny

Olivový olej2 lžíce
Nakrájená cibule1/2
Česnek1 větší stoužek
Rajčatový protlak1 lžíce
Římský kmín1/2 čajové lžičky
Mořská sůldle chuti
Černý pepřdle chuti
Voda 1 šálek
Zeleninový bujón0,5 litru
Červená čočka3/4 hrnku
Nakrájená mrkev na kostičky1/2
Citrónová šťáva1 lžíce
Nakrájenýkoriandr2 lžíce

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Vložte cibulku, česnek a orestujte do zlatova. Vmíchejte rajčatový protlak, římský kmín, sůl, mletý pepř a restujte. Přidejte bujón, vodu, čočku a mrkev.
  2. Přiveďte k mírnému varu a ztlumte plamen. Částečně zakryjte hrnec a vařte 30 minut až je čočka měkká.
  3. Ponorným mixérem rozmixujte. Přidejte citronovou šťávu, koriandr a podávejte.

Sdílejte recept