Pstruh na fenyklu

  • Kategorie Jídelníček - Low carb
  • Doba přípravy 10 minut
  • Náročnost Snadné
  • Kalorie 161 kcal / 100g
  • Počet porcí 2 porce

Suroviny

Střední pstruh2x
Fenykl2x
Citrón2x
Bobkový list4x
Máslo
Celý pepř16 kuliček
Olivový olej4 lžíce
Pepř a sál

Postup

  1. Nakrájejte listy fenyklu a vhoďte do hrnce, přidejte citronovou kůru z jednoho citronu, bobkové listy, celý pepř a zalijte vodou tak, aby ingredience byly ponořené ve vodě a přiveďte k varu.
  2. Do hrnce s fenyklem vložte pergamanový papír, na něj položte pstruha a nechte jej vařit v páře 10 minut, aby nebyl ponořený ve vodě.
  3. Bulvu fenyklu pokrájejte nadrobno a také uvařte ji v páře do měkka. Uvařeného pstruha zbavte kostí, položte na fenyklovou oblohu.
  4. Pokapejte šťávou z citronu a ozdobte máslem.

Sdílejte recept