Velikonoční cizrnový beránek od Kačky

  • Doba přípravy 1 hod.
  • Náročnost Snadné
  • Počet porcí 10

Suroviny

1,5 hrnkuVařené cizrny
2 ksBanánu
2-3 PL i více Sladidla podle chuti (med, březový cukr, čekankový sirup, cukr)
2 PLHolandského kakaa
2 PLKokosové mouky
4-5 kapek FlavDrops čokoláda (nebo jiného dochucovadla)
1 lžičkaJedlé sody nebo prášek do pečiva
Na ozdobuKokos, hořká čokoláda, mandličky, rozinky

Postup

  1. Cizrnu si namočíme alespoň na 12 hodin, potom slijeme vodu a v nové vodě ji uvaříme doměkka. Když cizrnu vaříme v nové vodě, zbavíme se nadýmavých látek, které luštěniny obsahují.
  2. Do mixéru vložíme cizrnu, kakao, žloutky, banány, kokosovou mouku, sladidlo, kapky FlavDrops a sodu těsto rozmixujeme do hladké konzistence. Vyšleháme si bílky a do těsta opatrně přimícháme.Vlijeme do kokosem vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C přibližně 35 minut.
  3. Beránka necháme vychladnout a poté ozdobíme rozehřátou čokoládou, kokosem nebo oříšky a nezapomene na oči.
  4. Náš tip: Hořkou čokoládu můžeme nahradit také bílou. Pokud chceme světlého beránka nepřidáváme kakao.

Sdílejte recept